Vælg de rigtige suppegryder til dit køkken

Med de rigtige suppegryder i køkkenet bliver det nemt for dig at tilberede lækre, varmende supper om efteråret og vinteren.

Som efteråret og vinteren er suppe den perfekte mad for dig: Den er dejlig varm, og når du tilbereder en stor portion, har du suppe til flere dage. Samtidig er suppen også sund, da du kan tilberede den udelukkende med grøntsager eller med magert kød som hønsekød.

Har du endnu ikke fået købt en r, er du derfor sikkert nysgerrig efter at finde ud af, hvordan du kan vælge den rigtige. Der er en række parametre, som du skal holde øje med. Dem kommer vi ind på her.

Hvor stor skal en suppegryde være?

Når du køber en suppegryde, bør den kunne rumme mindst 6-7 liter og gerne mere. Det giver dig mulighed for at tilberede en stor portion suppe. Hvis du vil tilberede den helt fra bunden ved at koge et par suppehøner i den, er det selvfølgelig særlig vigtigt, at der er ordentlig plads. Du kan derfor få suppegryder på helt op til 15 liter.

Hvilke materialer skal en suppegryde være fremstillet i?

Gryder fremstilles i en lang række forskellige materialer, og hvilket, du vælger, har derfor stor betydning for, hvor nemt eller svært det bliver for dig at tilberede mad. Nogle af de bedste materialer til suppegryder er:

  • Rustfrit stål – et meget populært materiale til en lang række forskellige former for gryder. Det rustfrie stål kan bruges til alle former for madvarer, du kan bruge alle former for redskaber på det, og det er nemt at gøre rent. Det er dog ikke særlig godt til at lede varme, hvorfor du altid skal sikre dig, at din suppegryde er fremstillet med en sandwichbund med kobber eller aluminium indeni, da det varmer op langt hurtigere.
  • Slip let belægning – et andet populært valg af materiale, der også kan bruges til alle former for madvarer. Gryderne er typisk fremstillet af aluminium, der så er dækket med teflon eller titan. Det gør, at den varmer hurtigt op. Belægningen gør det nemt at arbejde med og rengøre gryderne. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke kan bruge metalredskaber på teflon.
  • Kobber – selvom kobber er seks gange hurtigere til at varme op end andre former for metal, er det ikke helt så udbredt. Det skyldes primært prisen, der er markant højere. Vælger du gryder i kobber, får du dog nogle, der både er smukke, varmer hurtigt op, og som kan holde i mange år.

Hvad er ellers vigtigt ved en suppegryde?

Udover størrelsen og materialet, som din suppegryde er skabt af, er det også vigtigt, at du er opmærksom på, at det er en gryde, hvor håndtaget og låget ikke bliver varmet op. Det er en stor fordel for dig, at du kan tage fat i håndtag og låg uden at skulle bruge grydelapper.

Derudover er det også vigtigt, at du kan bruge så mange forskellige typer af redskaber som muligt i din suppegryde. Det er med til at give dig en langt højere grad af fleksibilitet i madlavningen.

Dette indlæg blev udgivet i Hus & Indbo. Bogmærk permalinket.