Hvad kan et lastbilkørekort bruges til?

Et lastbilkørekort åbner op for mange spændende jobmuligheder, og det handler ikke kun om at trille rundt på landevejen fra morgen til aften. Her kan du læse om, hvad et lastbil kørekort kan bruges til.

Et lastbilkørekort kaldes også for det store kørekort eller et kørekort i kategori C. Alle tre betegnelser bruges til at beskrive det kørekort, du skal bruge, hvis du vil betjene en bil, der er større end en normal personbil. Hvis du vil kunne køre med en trailer på lastbilen, eller gerne vil køre bus, har du brug for at tilføje yderligere kategorier til kørekortet.

Hvem kan tage et lastbilkørekort?

Er du fyldt 18 år, og har du allerede taget et almindeligt kategori B kørekort? Så har du mulighed for at opgradere dit kørekort til kategori C. Kurset tager i dette tilfælde omkring 50 dage på fuld tid. Hvis du er fyldt 21 år og har et kategori B kørekort, vil kurset tage omkring 30 dage på fuld tid.

Hvis du allerede er i arbejde og af en eller anden grund gerne vil tage et lastbilkørekort, har du også mulighed for at vælge en mere fleksibel løsning, hvor du ikke behøver at tage et fuldtidskursus, men i stedet kan modtage undervisning om aftenen eller i weekenden.

Vil du vide mere om at tage et lastbilkørekort? Så klik her.

Arbejd som lastbilchauffør

Med et lastbil kørekort har du mulighed for at komme ud og arbejde som lastbilchauffør. Når du lige har fået kørekortet, kan du for eksempel blive ansat hos et speditionsfirma eller hos en vognmand. På længere sigt vil du have mulighed for at starte dit eget vognmandsselskab og på den måde få endnu mere selvbestemmelse i dit job.

Som lastbilchauffør har du ikke kun ansvar for at køre lastbilen, du skal også tjekke, om din lastbil er klar til at køre. Derfor skal du have styr på blandt andet bremser, lys, oliestand og dæktryk. Det er også dig, der har ansvaret for at undersøge, om godset er lastet på en sikker og ordentlig måde.

Du vil få mulighed for at vælge mellem mange forskellige typer jobs, når du er lastbilchauffør. Du kan komme til at køre både nationale og internationale ruter, du kan fragte grise fra landmænd til slagteri, eller du kan køre med forskellige varer fra fabrik til forhandler. Du har også mulighed for at specialisere dig, så du kan køre med specialvogne eller blive i stand til at fragte særlige former for gods såsom sten, beton, asfalt, grus, affald osv.

Kan også bruges i andre jobsammenhænge

Selvom du ikke har nogen planer om at arbejde som lastbilchauffør, kan det i nogle tilfælde stadig give mening at investere i et lastbilkørekort. Har du for eksempel dit eget møbelfirma, kan det være praktisk, hvis du selv har mulighed for at fragte sofaer, borde og senge ud til dine kunder.

På alle arbejdspladser, hvor en del af arbejdet består i at fragte større ting fra A til B, giver det faktisk god mening at have mindst én medarbejder ansat, som er i stand til at køre en lastbil. Derfor vil du nok opleve, at et lastbilkørekort vil gøre dig væsentligt mere attraktiv på jobmarkedet.

Dette indlæg blev udgivet i Job. Bogmærk permalinket.