Hvad er forskellen på splitleasing og almindelig leasing?

Der findes i dag en lang række forskellige former for leasing, og som almindelig forbruger kan det godt være lidt af en jungle at finde rundt i de mange begreber. Er du forvirret? Så få lidt mere klarhed her, hvor vi fortæller om forskellen mellem almindelig leasing og splitleasing.

Er du vild med biler og vil gerne have mulighed for at udskifte dit køretøj ofte? Måske har du lyst til i en periode at prøve, hvordan det er at transportere dig selv rundt i en vaske ægte luksusbil? Eller kunne du tænke dig at slippe for at blive beskattet for din fri firmabil?

Alt dette er muligt med leasing – hvis blot du finder den rigtige ordning. Med splitleasing vil du f.eks. kunne bruge din lækre firmabil til privat kørsel, helt uden at bekymre dig om dyre skattetillæg.

Hvad er leasing egentlig?

Leasing er et super godt alternativ til et almindeligt bilkøb, hvor du lejer en bil i en given periode, og i den tid får brugsretten til bilen. Ligesom det er tilfældet, når du køber en bil på almindelig vis, vil du skulle starte med at lægge et beløb, når du leaser en bil. Herefter betaler du af på bilen i en på forhånd aftalt periode.

Forskellen mellem at lease og at købe er, at når du køber en bil, vil du typisk skulle betale af over en længere årrække. Det betyder, at når du endelig har betalt din bil af, vil den ikke længere være ny og lækker og vil derfor også være faldet i værdi.

Når du leaser, skal du derimod blot aflevere bilen tilbage, når den aftalte leasingperiode er ovre. Derefter er du frit stillet til at vælge dig en ny leasingbil. På den måde kan du altid køre rundt i et skinnende, lækkert og sikkert køretøj.

Der findes mange forskellige former for leasing, som hver især har sine fordele. Afhængig af, hvor meget, hvornår og hvordan du vil anvende bilen, kan du f.eks. vælge mellem flexleasing, sæsonleasing eller privatleasing. Hvis du har en firmabil stillet til din rådighed, kan du med fordel undersøge mulighederne for en splitleasing.

Hvad er splitleasing?

Splitleasing vil sige, at omkostningerne til din firmabil bliver delt mellem dig og din arbejdsplads, så du kun betaler leasingafgift og driftsomkostninger for den tid, hvor du bruger bilen i privat sammenhæng. Når bilen bruges i erhvervssammenhæng, er det din arbejdsgiver, der betaler. Tilmed slipper du for at betale skat af fri firmabil, fordi du selv betaler omkostningerne, når du bruger bilen privat.

I modsætning til almindelig leasing, hvor du selv hæfter for alle leasingafgifter, vil du med splitleasing få adgang til at køre i en ny og lækker bil og kun betale for den tid, du bruger bilen i din fritid. For dig, der ellers ikke ville have råd til at køre i en luksusbil, er dette altså en gylden mulighed.

Hvilken slags leasing passer til dig?

Kan splitleasing betale sig for dig? Eller ville en af de øvrige leasingformer være en mere gunstig løsning? Hvis du er i tvivl om, hvilken ordning du skal vælge, er det en god idé at søge hjælp hos et firma, der kan rådgive dig yderligere.

Dette indlæg blev udgivet i Hus & Indbo. Bogmærk permalinket.