Her kan du spare penge på renoveringen

Skal du have lavet en større renovering, kan det hurtigt løbe op i en stor sum penge. Har du købt et nyt hus, kan der være brug for en kærlig hånd, for at huset passer til dine ønsker.

Har jeres nuværende hus stået urørt i en længere årrække, kan det også være på tide at prioritere en større renovering.

Uanset hvilken situation du står i, vil det koste penge. Budgettet kan hurtigt komme ud af kontrol, hvis du ikke holder det i en stram snor. Vi giver dig her nogle tips til, hvor du kan spare penge på renoveringsprojektet.

Gør størstedelen selv

Du kan spare rigtig mange penge, hvis du kan klare de fleste opgaver selv. Alternativt kan Actonrail måske hjælpe dig. Håndværkeromkostninger er nemlig ofte det, der fylder mest i renoveringsbudgettet. Er det et større projekt, vil det typisk tage længere tid at nå til vejs ende med projektet. Det betyder endnu højere omkostninger til håndværkere. Vælger du at lave de fleste ting selv, har du derfor mulighed for at skære en hel del ned på omkostningerne.

Har du ikke særlig meget erfaring med renovering, kan det være en uoverskuelig opgave. Det behøver dog ikke at være noget, du skal lade dig skræmme af. Du lærer en hel del hen ad vejen, og langt de fleste har nogle venner eller familiemedlemmer, som de kan spørge til råds.

Har du ti tommelfingre, kan det være svært at undvære håndværkerne. Du kan dog overveje, om der er nogle ting, som du selv kan lave. Det kan fx være at montere fodpaneler, male lofter og vægge, lægge gulv, eller hvad det nu måtte være. Alt, hvad du kan selv, kan være en fordel at gøre selv. Det sparer dig nemlig for en del penge på bundlinjen.

Vælg materialer med omhu

Når du skal renovere dit hus, skal der typisk bruges en masse materialer. Omfanget afhænger selvfølgelig af, hvor stort et renoveringsprojekt du har begivet dig ud i. Du skal dog være opmærksom på, at det hurtigt kan løbe op. Der skal nemlig bruges flere former for materialer, end man lige tror.

Når du skal købe materialer, kan det være en god idé at vælge med omhu. Først og fremmest skal du have et renoveringsbudget at gå ud fra. Det giver dig nemlig et mere præcist fingerpeg i den rigtige retning i forhold til, hvad du kan tillade dig at købe materialer for.

Et sted, hvor det kan være godt at spare, er i forhold til lofter og gulve. Her er der typisk mange dyre varianter. Du kan dog spare en del penge, hvis du går efter de billige varianter. I mange tilfælde har det nemlig ikke nødvendigvis den store påvirkning på kvaliteten. Typisk er det ren og skær design og udseende. Kan du finde et billigere alternativ, er der mange penge at spare her.

Spar penge på yderdørene

Har du gang i den helt store renovering, hvor døre og vinduer skal udskiftes, er dette et sted, hvor du også sagtens kan spare. Der findes mange forskellige forhandlere og firmaer, hvor du kan købe døre fra. Det handler dog om at finde det sted, hvor du kan få dem billigst, uden at det påvirker kvaliteten.

Det lyder måske som en umulig opgave, men det kan sagtens lade sig gøre. Det kræver blot, at du bruger lidt tid på at undersøge dine muligheder. Finder du de helt rigtige billige døre, hvor du stadig får en god kvalitet, kan du spare en del penge. I mange tilfælde har du nemlig brug for mere end én yderdør i dit hus. Det kan nemt løbe op i nogle stykker, hvis du har flere indgange, og du også har terrassedøre.

Dette indlæg blev udgivet i Hus & Indbo. Bogmærk permalinket.