Fliserens giver smukke fliser nemt og hurtigt

Dine udendørsområder ser bare lidt mere indbydende ud, når fliserne er rene og fri for snavs og alger. Trænger dine havefliser til en kærlig hånd? Så får du gode tips til fliserens her.

Forhave, indkørsel og terrasse. Som husejer har du sandsynligvis valgt at lægge fliser på mindst ét, hvis ikke alle af disse tre steder. Det er der god grund til. Fliser er nemlig enormt smukke og indbydende at se på, og så skaber de et ensartet underlag, hvilket er praktisk, både når bilen skal parkeres, og når havemøblerne skal placeres.

Fliser passer desværre ikke helt sig selv – de kræver en vis grad af vedligeholdelse. Hvis de er slidte, beskidte eller overgroede af alger og ukrudt, kan de nemlig være ret triste at se på. Netop derfor er det vigtigt indimellem at give dem en grundig omgang fliserens.

Trænger dine fliser til rens? Få hjælp her.

Rens dine fliser selv

Det er muligt at rense dine fliser selv. Det gør du bedst ved at bruge godt gammeldags knofedt. Det vil sige ved at komme godt ned i knæene og vaske fliserne grundigt. Husk også at skrabe alger væk og fjerne ukrudt mellem fliserne. Til sidst bør du fylde rillerne mellem fliserne op med sand for at skabe et mindre ugunstigt miljø for uønskede planter.

Du bør dog være opmærksom på, at det kræver både hårdt arbejde og god teknik, hvis du vil klare din fliserens selv. Ofte vil du være nødt til at sidde på hug over længere tid, hvilket ikke er en særlig god øvelse for kroppen. Så hvis du gerne vil skåne dine knæ og din ryg, er det en god idé at vælge en professionel løsning i stedet.

Skån kroppen – få fliserens udført professionelt

Udgifter til en professionel fliserens er penge godt givet ud. Ikke nok med at du sparer tid, og sparer din krop for unødigt slid – du vil også få et langt pænere slutresultat. Efter en professionel fliserens vil dine fliser nemlig fremstå, som om de var næsten nye.

Hvis dine fliser er plaget af alger og mos, er det ligeledes en fordel at gå efter den professionelle løsning. På den måde er du nemlig sikker på, at der bliver anvendt de helt rigtige kemikalier og teknikker, så de uønskede gevækster bliver slået grundigt ned og dermed ikke så nemt kommer igen.

Med en professionel behandling får du ikke blot flottere fliser, du kan også forlænge flisernes levetid i mange år. Derfor er der faktisk penge at spare i længden.

Rene fliser er pæne fliser

Rene fliser er pæne fliser. Så enkelt kan det egentlig siges. Så hvis du ønsker dig en smuk og indbydende forhave, indkørsel og terrasse, bør du have fokus på fliserne.

Som hovedregel er det helt tilstrækkeligt at få dem renset en gang om året – særligt når du tyr til en grundig og professionelt udført fliserens. Du kan med fordel få det klaret om foråret, så du kan nyde dine skønne udendørsområder hele sommeren.

Dette indlæg blev udgivet i Hus & Indbo. Bogmærk permalinket.